Za omladinske projekte 41,5 miliona dinara

Bez autora
Jun 09 2013

Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin potpisao je u petak ugovore sa 26 udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovim savezima, čija ukupna vrednost iznosi 41,5 miliona dinara. Na osnovu tih ugovora biće realizovani projekti u skladu sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade.Resorno ministarstvo će kroz konkurs do kraja 2013. godine sprovoditi niz aktivnosti u okviru tema koje su značajne za mlade, kao što su zapošljavanje i omladinsko preduzetništvo, aktivnosti mladih u ruralnim sredinama, zdravlje i promocija zdravih stilova života, jednake šanse, tolerancija, bezbednost, volonterizam, održivi razvoj, informisanje mladih i omladinski rad.

Za omladinske projekte 41,5 miliona dinaraDržavni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin potpisao je u petak ugovore sa 26 udruženja mladih, udruženja za mlade i njihovim savezima, čija ukupna vrednost iznosi 41,5 miliona dinara.

Na osnovu tih ugovora biće realizovani projekti u skladu sa ciljevima Nacionalne strategije za mlade.

Prema rečima Borovčanina, resorno ministarstvo će kroz konkurs do kraja 2013. godine sprovoditi niz aktivnosti u okviru tema koje su značajne za mlade, kao što su zapošljavanje i omladinsko preduzetništvo, aktivnosti mladih u ruralnim sredinama, zdravlje i promocija zdravih stilova života, jednake šanse, tolerancija, bezbednost, volonterizam, održivi razvoj, informisanje mladih i omladinski rad.

Državni sekretar je naveo da je cilj Ministarstva sprovođenje aktivnosti usmerenih ka ostvarivanju planova Nacionalne strategije za mlade.

Resorno ministarstvo je ove godine raspisalo 14 konkursa namenjenih udruženjima mladih, udruženjima za mlade i njihovim savezima, zadužbinama i fondacijama, i do sada je odabralo 90 projekata koji će biti finansirani tokom ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik